tisdag, september 18, 2007

Tystnad: Flytt

Vi flyttar. Byter rum. Nu har jag och Ann-Louise ett lugnt rum utan trafik, med stor balkong. Kunde dock ha tajmats bättre, just nu är den mest busy tiden på hela året. Massvis att fixa med innan mässan och dessutom ska vi skicka de sista höstböckerna till tryck. Gjorde precis ett pressutskick och konstaterade att förlaget nog aldrig haft en starkare höst (men så känns det kanske alltid). Så här skrev jag. Är du journalist och inte fått mejlet men vill ha något att läsa är det bara att höra av dig.


Pressmeddelande
Stockholm den 18 september 2007

Hej,
Nu rullar vi ut höstens lista. Jag tror att den är den starkaste i förlagets historia. I korthet:

1) Andreas Malms bok om klimatfrågan, DET ÄR VÅR BESTÄMDA UPPFATTNING ATT OM INGENTING GÖRS NU KOMMER DET ATT VARA FÖRSENT, är kanske den viktigaste bok som skrivits. Läget är oändligt mkt mer akut än vad vi tror och Malm presenterar en helhetsbild av forskningsläget idag, berättar om livets historia på jorden och boken är så bra att jag tror att den kan komma att vinna augustpriset.

2) KÖNSKRIG är en antologi om sex och relationer, skriven av en ny generation feminister, både män och kvinnor (kända och okända, många födda på 80-talet). Bland de kända märks Katrine Kielos, Karolina Ramqvist och Manne Forssberg. Redaktörer är Elin Alvemark och Tove Leffler. (Utk 18/10)

3) Carl Tham har skrivit en bok om Tyskland, BERLINER REPUBLIK. Den presenteras på ABF Stockholm nästa tisdag kl 16.00. Välkommen! Boken släpps den 11 oktober.

4) Till mässan levereras journalisten Kerstin Gustafsson Figueroa synnerligen vältajmade bok om muslimer i Sverige, FÖR GUDS SKULL. Jan Hjärpe har läst den och vi citerar honom på omslaget: "Den här boken är kanon!" Jo, det är sant, han sa så! (Utk 11/10)

5) Linda Leopold är redaktionschef och moderedaktör på Bon och i slutet av oktober kommer FAGHAG – en bok om kvinnor som älskar bögar. Boken är oerhört underhållande, men också full av skarp analys och fantastiska historier. Möt bl a tonårstjejer som skriver homoerotiska noveller och en 83-åring som driver en stödgrupp för kvinnor vars äkta män kommit ut som homosexuella.

6) Saskia Sassen är en av världens ledande globaliseringsforskare. Hennes senaste bok, tegelstenen TERRITORIUM, MAKT OCH RÄTTIGHETER, som utkom i USA förra året, omnämns i samma andetag som Hardt/Negris och Castells samtida klassiker. (Utk 22/11)

7) Ophelia Haanyama-Örum har hiv. På Internationella aidsdagen utkommer boken om hennes liv, OPHELIAS RESA. Om livet i Sverige efter besked och familjen i Zambia som raderasts ut av sjukdomen. Idag jobbar Ophelia på Röda korset/Noaks ark och föreläser över hela världen, senast i somras i New York med bl a Bill Clinton. (Utk 1/12)

För pressex eller mer info, mejla eller ring!

Flera av våra författare är på Bok & Bibliotek (bland dem Åsa Linderborg, Alexandra Pascalidou, Andreas Malm, Kerstin Gustafsson Figueroa, Carl Tham, Elin Alvemark & Tove Leffler).

Bästa hälsningar,

r*

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Alexandra Pascalidou gästar ABC:s regionala talkshow Eftersnack i SVT2 klockan 22.27. I studion finns också en "riktig" taxichaufför smat skådespelaren Vanna Rosenberg, som har premiär på Sthlms Stadsteater i helgen.

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=72618&a=908276&lid=senasteNytt_888284&lpos=rubrik_908276