fredag, december 07, 2007

Svensk kulturdebatt: nu billigare än någonsin

Något av det sorgligaste som finns är människor som inte klarar av framgång. Ni känner till typen: sexåringar som får sin teckning visad på Bolibompa och tar flera veckor på sig att nyktra till och inte längre kräva applåder för att de kan torka sig själva på toaletten.

Jonas Thente är en utmärkt kritiker. Stundom underhållande och alltid vass. Men dagens blogginlägg om Åsa är obehagligt.

En äckligare och mer självgod text har jag nog aldrig sett. För att återknyta till inledningen här ovan, så ser vi i Thente en människa som är så berusad av sin framgång att han kräver devot beundran av samtliga punkt.

Det finns en diagnos. Jag tänker inte ta upp någons tid med att sammanfatta diagnosen, men om man läser hans blogginlägg och därefter exemplen under avsnittet Causes i sammanfattningen vid länken ovan, så kan man i alla fall dra de slutsatser jag inte tänker dra här.

Om någon till äventyrs har läst Thentes djupt cyniska blogginlägg, så vill jag bara säga en sak: Att man jobbar på Sveriges viktigaste kultursida innebär inte att man inte är en skitskalle.

[Tack till Jonas Thente och Dagens Nyheters advokater.]

1 kommentar:

happy sally sa...

jesus kristus, inte ens dr carter och dr greene från cityaktuen (världens bästa akut f ö) skulle kunna rädda den där jäveln, han är ute på riktigt tunn is. vem tror jonas thente egentligen att han är? gudfadern?