måndag, december 03, 2007

Sverige-Danmark

På onsdag den 5 december arrangeras en rättegång i jämställdhet mellan Sverige och Danmark. Rättegången är en arrangerad debatt där Danmark har rollen som åklagare och Sverige är den åtalade parten. Debatten kommer att behandla olika perspektiv på jämställdhet och kommer att dömas av en utvald jury.

Rättegången arrangeras av Camp X, internationell samtidsteater i Danmark i samarbete med det svenska kulturnätverket PLURAL samt Riksteatern i Sverige. I det svenska debattlaget finner vi bl a Lars Einar Engström, konsult på Linqsearch, Katrine Windfeld, regissör samt Tove Leffler, författare av boken ”Könskrig”. Lars Einar Engström är även författare till böckerna ”En sexists bekännelser” och ”Sexistens karriärbok för unga kvinnor”, varav den förstnämnda nyligen har lanserats i Danmark där den har blivit mycket uppmärksammad och haft stor framgång.

Lars Einar är sedan några månader tillbaka krönikör i Jyllandsposten och menar att den arrangerade rättegången är ett välkommet initiativ. ”Det ska bli jättekul att medverka i den här debatten. Det är bra att jämställdhetsfrågan tas upp på olika nivåer och ur olika perspektiv, såväl i näringslivet som i kulturlivet. Detta skapar en bredare debatt”, säger Lars Einar.

Tid: Onsdag den 5 december kl. 20.00-22.30
Plats: Camp X Rialto, Smallegade 2, Köpenhamn

Inga kommentarer: