måndag, april 23, 2007

Fcukmöten

13 möten förra veckan var för mycket. Dessutom lämning till SvB och så skulle Mr Zeitlos ha material. Fcuk som man säger på franska. Möten och allt resulterade i följande iakttagelser och annat:

1) Jens Littorin ska skriva en bok om dopning som om den bara blir hälften så bra som synopsis kommer att bli amazing.
2) Per Wirtén har släppt bok och haft mingel (som Stefan skrivit om). Verkar lysande. Läs! Roligast/Mest oroande från onsdagskvällens mingel på O-baren var att modernistapietro visade ett sms från en anställd som visade att deras senaste nyhetsbrev (om bonniers klassikerserie) lästs av en bonnieranställd, vars namn jag glömt, 46 ggr. Exakt hur de känner till detta och om det är roligt eller scary är kanske en öppen fråga.
3) På torsdagen var sista kvällen i Översättarcentrums kvällar om översättningslitteratur. Denna gång handlade det om marknaden. Även om det var mkt bättre denna gång blev det alldeles för flummigt, Leandoer snackade i fem minuter om Vitryssland, men både Annika Bladh och Mohammed Omar var rättframma. Pocket Shops marknadsföringssamarbete med Bonniers om Panache, blev en ekonomisk flopp men både L och Engdahl hyllade andra värden (vilket alltid är viktigt när man sitter inför ett auditorium fyllt av människor vars livsluft kommer från respiratorer). Men Leandoer var i alla fall säker på att inte ens Mohammed Omar skulle kunna sälja fler Panacheböcker ens om han fick en marknadsföringsbudget om tio miljoner till sitt förfogande. Inte riktigt de goda nyheter översättarna i publiken ville ha, men jag är beredd att hålla med Leandoer.
4) Jag har klippt mig.
5) Det var Textmässa i helgen. Många utställare, fler besökare än förra året. Trångt. Bra program. Men nåt saknades.
6) Sex hade sin sista releasefest i lördags på AG. Skoj. Många kända ansikten: ska ringa Josefin Adolfsson, har redan varit i kontakt med Caroline RFN osv. Men ännu fler okända, unga män o kvinnor. Jag vill sälja böcker till dem, men läser de?

Inga kommentarer: