onsdag, maj 21, 2008

Atlas litterära tillägg

Vi kommer alltså att ge ut ett slags tidskrift, Atlas litterära tillägg. Jag skulle egentligen föredra att betrakta tillägget snarare som ett ambitiöst fanzine. Tanken är att ALT ska vara ett forum för oss som jobbar med och intresserar oss för text. Som gillar att läsa förstås, men framförallt kanske går igång på att redigera egen eller andras text.

Medverkande i första numret, in order of appearance: Karolina Ramqvist, David Remnick, Ulla Danielsson, Raymond Carver, Hans Gunnarsson, Viktoria Jäderling, Anne Swärd, Peter Kihlgård, Elise Blackwell, Martin Gelin, Pierre Nora, Jonathan Littell och Anneli Jordahl.

Vi har snott friskt från tidskrifter vi gillar och tycker själva att det är väldigt bra läsning. Välkommen på festen (se nedan), där kostar första numret 60 kr, eller så köper du den på Press-Stop, Adlibris eller Bokus. Eller så mejlar du namn och adress så skickar vi ett ex mot faktura.

(De första kartongerna har precis kommit och jag sitter här och sprättar. Devrim kikade in, försökte bläddra, bröt nästan av en nagel och dömde ut formen: pretto manligt nörderi. Dålig start med andra ord. Hoppas det inte är den allmänna uppfattningen.)

2 kommentarer:

Jenny Maria sa...

Skulle varit kul med ett fullkomligt oväntat namn.

Richard sa...

Nja, kanske. Kanske inte. Anne Swärd har gett ut två bra romaner som blivit hyggligt uppmärksammade. Elise Blackwell har skrivit tre böcker som över huvud taget inte uppmärksammats i Sverige. De är väletablerade och lever väl möjligen upp till det allt mer centrala epitetet "oväntad". Där någonstans hoppas jag att vi kommer att röra oss med tillägget: författare som har skrivit ett par böcker och har något att säga. Kanske kan vi klämma in en helt oväntad skribent nästa gång. Nåt tips? (Men inte i en kommentar, för då är hon/han ju inte oväntad längre... Hm. Mejla!)