fredag, maj 09, 2008

Didionteater

Pressmeddelande från Göteborgs stadsteater. Ett år av magiskt tänkande sätts upp nästa vår. Jag vet att även Krister Henriksson har för avsikt att göra den i Stockholm, på Vasateatern. Ännu ej klart (vet inte hur det funkar med teaterrättigheter, men antar att det måste vara ngt slags samarbete). Oklart vem som blir "Joan Didion".

Sverigepremiär 26 februari 09, Nya Studion

Av Joan Didion. Regi Ronnie Hallgren.

”Livet förändras snabbt. Livet förändras på ett ögonblick. Man sätter sig ner för att äta middag och livet som man känner det tar slut.”

Ett år av magiskt tänkande är en vacker och reflekterande monolog baserad på Joan Didions bestseller om hennes försök att förstå och överleva tiden efter makens hastiga bortgång och dotterns svåra sjukdom. Det blev en bok som blev en pjäs.

– Ett år av magiskt tänkande är ett skakande och omtumlande vittnesmål om den sorg och saknad som förr eller senare drabbar oss alla, säger Ronnie Hallgren, Göteborgs Stadsteaters vd som än en gång regisserar på den ”egna” teatern. Joan Didion skriver öppenhjärtigt om denna sorg för att försöka förstå. Hon söker i minnen, i tecken, i händelser och meningsutbyten, hon söker, och söker…

Inga kommentarer: