måndag, maj 05, 2008

Det stora sveket från alla bokköpare

Fina många långa stora breda bra recensioner för Sverker Lindströms bok Det stora sveket. Om Kina och OS och den olympiska rörelsen. Sverker har varit på tv och radio och har nämnts i DN Kultur flera gånger och i SvD och Adlibris har gjort utskick och ja, allt borde hända. Men vi säljer inga böcker. Jag hoppas att det gäller för alla andra böcker som kommit om Kina det senaste året, samtidigt som jag inte hoppas att det gäller för alla andra böcker som kommit om Kina det senaste året. Är "folk" helt ointresserade av Kina eller är de tvärtom så fullmatade med fakta om Kina att de redan tror sig veta allt de behöver veta och allt det Sverker vet.

Boken är bra, debatten behövs och det finns exemplar i lager. Om du blir nyfiken kan du beställa här eller här eller här.

5 kommentarer:

David sa...

Sverker Lindström gör inget seriöst jobb att skriva om Kina. Han kan för lite och skriver någonting inte finns längre i Kina. Alla som intresserad av Kina vet att det han beskrev i boken är inte sant.

Peder sa...

Går ip-numret till föregående kommentar att spåra till någon ambassad möjligen?

David sa...

Peder,
Tror du alla som kan någonting om Kina jobbar åt Kina?
Tror du det är bara andras IP-nummer kan spåras?

joahn sa...

i en diskussion i p1 hade sverker det svårt och hänvisade hela tiden till olika amerikanska forskare och undersökningar när han blev ansatt.

Richard sa...

Radio och tv är otacksamma medier för att föra fram komplicerad (och impopulär) kritik. Enklare för den part som bara behöver hävda att den andre (Sverker i detta fall) har fel, har missförstått eller bara är illvillig. En av de forskare som Sverker lutar sig mot är amerikanen Fei-Ling Wang, läs t ex här: http://www.cecc.gov/pages/roundtables/090205/Wang.php.