måndag, maj 12, 2008

Finbesök


Saskia Sassen är en av världens främsta sociologer. I vintras gav vi ut hennes kioskvältare (bokstavligt snarare än bildligt talat) "Territorium, makt och rättigheter" som ger ett helt nytt perspektiv på mekanismerna bakom globaliseringen. På onsdag kommer hon till Sverige för att fira att Södertörns högskolas sociologer fyller tio.

Pressmeddelande:

Inbjudan till bokpresentation med Saskia Sassen

Atlas Bokförlaget och det 10-årsjubilerande Sociologiämnet vid Södertörns högskola inbjuder till bokpresentation och seminarium med Saskia Sassen i samband med utgivningen av hennes bok Territorium, Makt, rättigheter : sammansättningar från medeltiden till den globala tidsåldern på svenska av Atlas Bokförlaget.

Seminariet äger rum vid Södertörns högskola onsdagen den 14 maj kl. 16.00-17.00, sal MB503. Presentationen och seminariet efterföljs av release-mingel med enkel förtäring och vin (föranmälan krävs senast den 10 maj, sassen@sh.se )

Saskia Sassen deltar i konferensen From Borders in Space to Borders in the Mind (se www.sh.se/borders). Hennes konferensföreläsning, den 15 maj kl. 10.45 i Aulan vid Södertörns högskola, med titel "Neither global nor national: The world's third spaces" är även en av årets ”Södertörn Lectures”. Södertörn Lectures är en fakultetsöverskridande föreläsningsserie som riktas till studenter, forskare och allmänheten. Föreläsningar ges ut i en serie med samma titel (information: Apostolis Papakostas, Professor i Sociologi, apostolis.papakostas@sh.se).

Välkomna
Bokförlaget Atlas Södertörnsociologerna

Inga kommentarer: