fredag, november 09, 2007

Lunch

Käkade lunch med Anna-Maria Sörberg igår. Hon jobbar på en superintressant bok om hivmän (och är redan prisbelönad för ett utdrag som publicerats i RE:PUBLIC SERVICE) som vi släpper nästa höst om allt går som det ska. Vi åt thaimat på Orkidé.

Idag var jag på Strix med Eva Gedin. Jag var skyldig henne en lunch sedan i våras. Vi ägnade oss lite allmänt hyllande av våra respektive verksamheter och berömde varandras förträfflighet som förläggare. Det var alltså en rätt angenäm lunch.

Det är intressant att konstatera att vi trots att vi har så olika förutsättningar, brottas med ungefär samma problem. Hur hantera författarnas förväntningar och hur bäst ta sig an marknaden – i hennes fall representerad av folk inom förlaget och i mitt fall den direkta kontakten med återförsäljarna – till exempel.

Vi hade båda två också noterat att Svensk Bokhandel lyckades få in en bonniervinkling på sin nyhet om Augustprisnomineringarna. Det var rätt styvt gjort ett år som detta, då småförlag och Norstedts totalt dominerar. Kanske ville redaktionen muntra upp Eva Bonnier et al på Sveavägen.

Inga kommentarer: