fredag, november 16, 2007

National Book Awards 2007. Rolig fest. Usla bilder.

Mina bilder blev verkligen verkligen usla. T o m sämre än vanligt. Den här bloggaren lyckades något bättre (väldigt initierad blogg för övrigt. Bilder och kommentarer om gårdagen utspridda så scrolla.)
Michael Cunningham, författare till The Hours bland annat, överräcker medaljen till Joan Didion. Vem som är vem och vad som är vad är inte lätt att se men vi befinner oss i ett enormt rum på sjunde våningen på Marriott Marquis Times Square.
Närmast kameran, skrattande, sitter Cecile Barendsma, foreign rightsagent på Janklow & Nesbit, bredvid Cecile sitter pojkvännen till en författare - vars namn jag just ni inte kan komma på – som befinner sig utanför bild, bredvid honom sitter Joan Didions redaktör, bakom henne som en skugga (på väg bort från bordet bakom vårt) "skymtar" Toni Morrison och mannen längst till höger i bild är Eric Simonoff som är kollega till Cecile.
Dinaw Mengestu och hans agent PJ Mark. Dinaw känner Sarah (som jobbar på The New Press) och var en av årets "Five under 35" som lyfts fram som ett komplement till det riktiga priset. Jag ska träffa PJ på måndag. Dinaw är född i Etiopien men kom till USA som tvååring. Boken utspelar sig i migrantmiljö i Washinton DC. Har inte läst den ännu, men enligt agenten (!) är den bra.Tysk förlagschef (Ullsteingruppen) och kollegorna Cullen Stanley och Cecile.Joan Didion.

Inga kommentarer: