fredag, augusti 31, 2007

Alexandra i DN

Fin Alexandrarecension i DN i dag. Läs den och ett utdrag ur boken här. Skulle själv vilja kunna klippa ur sidor i pdf:er, men som jag förstår det måste man köpa dyr-Acrobat (6275 kronor) för att göra det. Känns lite beskt. Någon som har någon annan lösning i rockärmen?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Richard, här är ett svar:
Om du vill göra det gratis:
Det blir inte perfekt men helt OK:
konvertera först online från pdf till .doc på www.zamzar.com. Redigera sen som du vill (t ex klipp ur några sidor) och konvertera sen om igen till pdf antingen med zamzar eller med något av en uppsjö gratisprogram.
Det svåra är konverteringen från pdf till word. Det finns en del andra lösningar, men än så länge är zamzar det enda jag hittat som ger acceptabel kvalitet. Nackdelen är förstås att man måste skicka sin fil nånstans, och inte riktigt har kontroll på vad som händer med den. Det tar nån timme, och blir nästan perfekt - men man kan se skillnad.
Annars finns det ett antal program för 500-1000 kr som klarar just konvertering pdf-word, men jag vågar inte säga om något av dem är bättre än zamzar. De flesta av dem har gratis trialversioner, så man kan pröva sig fram.
Mats D

Anonym sa...

http://thepiratebay.org
http://dcplusplus.sourceforge.net/
http://www.asta-killer.com

/Max

Anonym sa...

Jag läste i artikel i SvB där någon så klokt sa att Inte ens det säkraste kopieringsskyddet är bättre än den enskilda konsumentens moral"
J

stefan sa...

Är fullt medveten om möjligheterna som erbjuds i fildelningsnätverken, men var mycket riktigt ute efter ett lagligt alternativ. Mina pdf-behov täcks annars av Macens förhandsvisning, förutom just vad gäller utklipp...

Anonym sa...

Well, det finns inget olagligt i att omformatera acrobatfiler, online eller med gratisprogram - förutsatt förstås att man har rättigheterna till själva filen, men så var det väl?
MD

stefan sa...

Nej det är såklart inte olagligt, jag tänkte på länktipsen ovan (piratebay osv). Däremot funkar det inte för mig att först konvertera till doc, eftersom jag ofta har pdf:er med bilder, eps:ar osv. Antar att det inte funkar. Eller?

Anonym sa...

Här är en gratislösning! Jag har inte testat den men, den verkar kunna klippa så som du vill:

http://www.macupdate.com/info.php/id/15818/pdflab

//Mart

PS. Kolla http://www.macupdate.com/search.php?keywords=pdf&order=date så kan du nog hitta shareware som passar också- PDFPen lär vara bra.