onsdag, maj 02, 2007

Sex

Muchos Linderborg nu. Överallt. Snart även i Go'kväll. Fantastiskt när en bok bara lyfter och alla ska ha den. Händer då och då och är alltid lika... upphetsande.
Läste Bons senaste nummer på temat Sex, trots att en del författare och artister är med i samtalen är det ingen som direkt kopplar samman god kritik och sex, även om Lasse Lindh (popkille) rätt detaljerat redogör för njutningen av intim samvaro med groupies samtidigt som hans egen musik spelas. Måste finnas poeter med liknande historier.

Jag hade planer på att i bokform upprepa de sexsamtal surrealister genomförde i Paris på 20-talet (och som Bon hänvisar till, boken utgiven av Korpen förlag på svenska. Läs!). Kom så långt att jag började fråga ett par personer om de ville vara med. Men det här var för fem år sen typ, då det hade nog inte gått. Nu är klimatet så tillåtande att det bara är Linda Skugge som får spel. Samtalen är läsvärda även om ingen riktigt matchar Sigge Eklund (som leder samtalen) och det blir ibland lite mer av sensationssökande än undersökning av sexualiteten. Kanske pga att tiden var knapp och deltagarna inte kände varandra.

Sex ligger i tiden. Atlas höstlista rymmer det mesta i den vägen, så vi räknar med att intresset håller i sig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

För att nu uppehålla sig ett tag vid det krasst kommersiella: Vad innebär ett genomslag som Åsa Linderborgs vanligtvis i försäljningssiffror?

Richard sa...

Lite tidigt att säga, men eftersom det inte bara handlar om ett par positiva recensioner utan om Go'kväll osv så kan det dra iväg. På en vecka har vi sålt 2500 ex. Ny upplaga på väg, men jag vågar nog inte trycka mer än 3-4000 ex till. Beroende på hur stort bokklubbarna satsar skulle jag gissa att vi hamnar mellan 6-10 000 sålda ex. Men det skulle kunna bli det dubbla som det känns nu. Eller tredubbla ;-)

Men bara recensioner räcker inte, det krävs att intresset håller i sig och att de som nu läser boken gillar den och snacket kommer igång. Det är snacket som gör en bästsäljare.